RADIONICE |
-ŽIVIMO ZDRAVO, HRANIMO SE PRIRODNO- Serijal radionica prirodne hrane za čiju pripremu treba manje od 15 minuta
********************************************************
Svi polaznici radionica ostvaruju jednokratan popust od 5% u trgovini zdrave hrane Žitnica i 15% u trgovini zdrave hrane Zeleni kutak
********************************************************
NAPOMENA: Vrijednosti radionica su orijentacijske, donacija je poželjna no nije obavezna! Uplatom donacije osigurajte svoje mjesto na radionici! Vašu donaciju možete uplatiti na HR7324840081106690271 s naznakom donacija za radionicu |
|
|
|
RADIMO:
6 recepata u samo 30 minuta
1) RAW FOOD SLADOLED & SLASNI PRELJEV - bez laktoze, bez šećera, bez jaja, samo prirodni sastojci 2) RIŽA OD CVJETAČE & PRELJEV U PRAHU - prikladna u sezoni sirove hrane kao samostalno jelo ili prilog uz umak koje u svakom trenutku možete pripremiti u par minuta 3) LJETNE VOĆNE ROLICE U RIŽINOM PAPIRU & RAJSKI ZELENI UMAK - popularne proljetne rolice u slatkoj opciji uz fiiini fini umak
Voditelj radionice Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Također nastavljamo mini edukaciju koju smo u srpnju prekinuli zbog vrućine, na temu VOLIMO SVOJ MOZAK - naučimo kako ga sačuvati, hraniti i brinuti o njemu da bi nas dugo i dobro služio Educira nas Jadranka Kos, mr.pharm
Gdje: Bakačeva 1, 2 kat Kada: Ponedjeljak, 17.08. u 19 sati Trajanje: radionica 30 minuta + predavanje
Poželjna donacijska vrijednost: 50 kn Uplatiti na HR7324840081106690271
Obavezna prijava do 14.08. na mojmedenjak@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radimo:
-PALEO PECIVA od sjemenki ( bez brašna, bez kvasca, bez laktoze i glutena ) - za manje od 5 minuta pripremite hranjiva, jednostavna i zdrava peciva od sjemenki bez kvasca, brašna, jaja i mlijeka
-ZOODLE ( špageti od tikvica s domaćim pesto umakom od žalfije i oraha s kurkumom kao funkcionalnom hranom )
-KOLAČ OD MLADE ZELENE HELJDE I DATULJA s kikiriki maslacem ( raw food, bez glutena, bez brašna, bez šećera, bez jaja ) - mmmm....savršeno ukusna i brza slastica, bez pečenja, od sasvim prirodnih sastojaka Voditeljica radionica: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Mini edukacija uz radionicu: VOLIMO SVOJ MOZAK - naučimo kako ga sačuvati, hraniti i brinuti o njemu da bi nas dugo i dobro služio educira na Jadranka Kos, mr.pharm
Gdje: Bakačeva 1, 2 kat Kada: Ponedjeljak, 20.07. u 18 sati Trajanje: 30 minuta
Poželjna donacijska vrijednost: 50 kn Uplatiti na HR7324840081106690271
Obavezna prijava do 17.07. na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
Projekt BIRAM DOMAĆE - besplatna radionica za početnike |
Pokrovitelj: Grad Varaždin
Radionica prirodne hrane bez zahtjevnih sastojaka i aparata s ciljem upoznavanja sastojaka i skretanja pozornosti na jednostavan, zdrav i prirodna domaći obrok
U sklopu radionice kratko predavanje na veoma aktualnu temu IMUNITETA održat će naša članica Jadranka Kos mag.pharm.
Obrađujemo:
- Osnove biljnih mlijeka
- Chia džem, bez kuhanja i dodanog šećera
- Prirodnu domaću čokoladu
- Prekonoćna zob, jednostavan doručak koji obiluje vlaknima
- Puding od heljde kao hrana za imunitet
Kada: Ponedjeljak, 29.06.2020. u 18 sati Trajanje: otprilike 90 minuta
Zbov pojačanog interesa otvaramo i drugi termin PONEDJELJAK 06.07.
Obavezuna prijava najkasnije do petka na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
MEDENJAKOVA JESENSKO-ZIMSKA RADIONICA |
Ovogodišnja Medenjakova sezonska radionica jesen-zima, kao i uvijek, besplatna je za sve Medenjakove članove
Program:
- ĆEVAPI OD HELJDE - bezmesna opcija omiljenog obroka
- HELJDINA PECIVA - bezglutenska peciva s dimljenim sirom, izvrsna kao samostalni gric ili uz hummus i čevape
- HUMMUS OD BUNDEVE, super uz čevape + BUČUS varijanta II
- TIJESTO ZA ŠTRUDLE I ŠTRUKLE OD PIROVOG BRAŠNA i degustacija štrudle od jabuka na Medenjakov način - cilj je sam izraditi tijesto za savijače kako bi se dobio pravi osjećaj teksture tijesta te kako ga razvući i puniti
- BROWNIESI OD BATATA - sočni, jednostavni, bez brašna
- DOMAĆE TOFFIFEE - jednostavne, zdrave i fine
- KEKSIĆI OD ZOBENIH PAHULJICA - slani keksići, s mogučnošću kreiranja raznih okusa
- NAPITAK ZA DUGOVJEČNOST I ZDRAVLJE S VODENIM KEFIROM - za sve koji imaju problema s laktozom a žele da im dobre bakterije budu sretne :)
Samo ako želite - POKLON SVAKOM POLAZNIKU – zrnca za vodeni kefir
Kada: Ponedjeljak 02.12.2019. Vrijeme: 18 sati Trajanje: do završetka :) ( otprilike 120 minuta )
Donacijska vrijednost: 100 kn ( besplatno za članove udruge )
Prijave na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
KRUH, PECIVA I NAMAZI |
Zatvorena radionica - za djelatnike školskih i predškolskih ustanova
PROGRAM:
1. PALEO KRUH od sjemenki, bez brašna i kvasca, bez glutena ( LCHF ) 2. HRSKAVI KREKERI - kvalitetna grickalica pogodna za serviranje namaza 3. TALIRI OD LEĆE - prikladni za paštete i namaze, bez kvasca i jaja, bez glutena 4. ROLICE OD TAPIOKE – brza bezglutenska peciva, prikladna za velika okupljanja 5. KRUH S BUNDEVOM – ukusan i jednostavan, prikladan za sve vrste namaza, bez kvasca, bez glutena 6. PAŠTETA OD PILEĆIH JETRECA – jednostavan i izdašan domaći namaz bez emulgatora i stabilizatora od svega tri prirodna sastojka 7.SLATKI I SLANI NAMAZ OD BUNDEVE – dva brza sezonska namaza, servirana s klicama -Edukacija o klicama uključena je u radionicu a vodi je uzgajatelj klica Jadranka Kos, Mr. Pharm.
Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Lokacija: Gajeva 15 ( haustor Ghetaldus optike/galerija Ajngel )
Trajanje radionice: cca 180 minuta
KADA: 26.10. ( subota ) POČETAK: 9 sati
Prijave se primaju najkasnije do 18.10. na mojmedenjak@gmail.com
NAPOMENA: Financijska sredstva za održavanje radionice osigurao je Grad Varaždin |
|
|
|
|
|
|
|
RAW FOOD SLASTICE I SLATKI DORUČAK ( zatvorena radionica ) |
Radionica je zatvorenog tipa za djelatnike školskih i predškolskih ustanova
PROGRAM:
- BILJNA MLIJEKA bez laktoze, kvalitetna prirodna alternative kupovnom mlijeku
- GRANOLA – zobene pahuljice i suho voće kao prirodan izvor šećera ( granola ne pripada u kategoriju sirove hrane ali je najčešće korišten jutarnji obrok te stoga i nezaobilazan u kategoriji doručak )
- CHIA – malena sjemenka velikog potencijala – izvor omega 3 masnih kiselina
-Chia džem (spremljen u par minuta, bez šećera, od sezonskog voća, bez pektina, bez kuhanja ) -Chia puding ( pripremljen od sjemenki i gore izrađenog mlijeka ) -Chia prekonoćne pahuljice ( TO GO alternativa u kombinaciji sa zobenim pahuljicama, džemom i pudingom uz dodatak svježeg voća )
- ENERGETSKE PLOČICE - od zobenih pahuljica, svježeg i suhog voća bez dodanog šećera prirodan su izvor energije pogodan za putovanja, doručak ili kao međuobrok
- RAWNOLA ( raw food granola ) – zobene pahuljice i pasta od datulja ( koju radimo sami ) u jednostavnijoj verziji jutarnjeg obroka
- ČOKOLINO od mlade heljde, kakao praha i svježeg voća – prirodan slatki obrok bez aditiva I konzervansa
- BANANA SUSHI – banana u kombinaciji prirodnog čokoladnog sirupa i paste od sezama te posipa od sjemenki i suhog voća
- DOMAĆA ČOKOLADA – brzo pripremljena, bez šećera, obogaćena orašastim plodovima i sjemenkama koje ovu slasticu čine zdravom alternativom punom hranjivih sastojaka
- ČOKOLADNI PRELJEV – domaća inačica slatkog preljeva bez šećera, višestruko primjenjiva
- PRIRODNE KARAMELE – datulje kao baza i zdrave masnoće iz kokosovog ulja u kombinciji ukusnih prirodnih slastica
Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Lokacija: Gajeva 15 ( haustor Ghetaldus optike/galerija Ajngel )
Trajanje radionice: cca 180 minuta
KADA: 12.10.( subota ) POČETAK: -Jutarnji termin: 9 sati -Poslijepodne: 17 sati
Prijave se primaju najkasnije do 01.10. uz napomenu termina na mojmedenjak@gmail.com
NAPOMENA: Financijska sredstva za održavanje radionice osigurao je Grad Varaždin |
|
|
|
|
|
|
|
DANI OTVORENIH VRATA U MEDENJAKU 2019.g. |
PROGRAM
u 9 sati:
- BLENDIJADA u Medenjaku - SUOČAVAMO BLENDERE - Kitchen Aid, Lohas, Omniblend...
dođite i pogledajte kako svaki od njih izrađuje maslac od orašastih plodova ( u isto vrijeme :)
- CRO HOBICE ZA PALČIĆE - međunarodna humanitarna akcija u kojoj sudjeluje i Medenjak - promotorice Gordana Ivaniš, Tatjana Modrić i lana Feher Turković - pogledajte, saznajte, pitajte...
- Promocija GI PAKETA - proizvoda niskog glikemijskog indeksa s kokosovim šećerom pogodnog također i za dijabetičare
- Prezentacija Medenjakovog asortimana slanih i slatkih grickalica od prirodnih sastojaka,
raw food sladoled i beauty kavica s kolagenom
od 9,30 do 11 sati - SNAGA SAMOISCJELJENJA I PREVENCIJE - prezentacija Mr. Pharm: Jadranka Kos koja je tim programom gostovala i na TV Slovenije u emisiji KLEPET OB KAVI pogledajte video prezentacije: https://www.youtube.com/watch?v=Iz2w8VZKpsA ( o holističkom pristupu i metodama )
https://www.youtube.com/watch?v=yMgrOVeumvg ( antiparazitni program )
BOWEN TERAPIJA - jedinstvena, vrlo nježna i potpuno bezbolna manuelna terapija, koja se izvodi preko mekih tkiva. Osnovni princip i temeljno načelo Bowen terapije je reguliranje homeostaze organizma te poticanje samoiscjeljenja ( početak predavanja u 9,30 sati )
-FLORITERAPIJA ILI BACHOVE CVJETNE ESENCIJE - Postoji paleta od 38 cvjetnih esencija koje je osmislio dr.Bach, a obuhvaćaju sva naša mentalno-emotivna stanja te svaka od njih djeluje na određenu emociju na način da ju uravnotežuje. Pošto svaka bolest predstavlja disharmoniju na emocionalnom, duhovnom, duševnom, a samim time i na fizičkom nivou, ove cvjetne esencije uravnotežuju kompletni energetski sustav čovjeka ( početak u 10 sati )
-SIBIRSKA FITOMEDICINA -Proizvodi sibirske fitomedicine su izuzetna kombinacija iskustva i mudrosti narodnog iscjeljivanja sa službenom medicinom i to kroz njezin znanstveni dio, ali i kroz kliničku praksu. Najveća snaga i osnova sibirske fitomedicine je preveniranje bolesnih stanja, odnosno edukacija i pomoć ljudima da do bolesti niti ne dođe. U koliko se bolest razvije tada su ovi proizvodi izuzetno snažna potpora klasičnom liječenju ( početak u 10,30 sati )
|
|
|
|
|
|
|
|
MEDENJAKOVA PROLJETNA RADIONICA |
Prva sezonska radionica članica udruge održat će se u subotu 13. 4 u 17,30 sati
PROGRAM:
1) CHIA PUDING S MRKVICOM ( raw food ) - zdravo jutro počinje zdravim doručkom, omega-3 i beta karoten u jutarnjem obroku bez rafiniranih šećera i ugljikohidrata 2) PROLJETNA SALATA S PRELJEVOM OD MANGA - a što da kažemo osim -NJAMA- 3) USKRŠNJA PECIVA - svježe pečena, domaća, mirisna, u prigodnom obliku.. 4) POVRTNA TERINA S KOZJIM SIROM - korjenasto povrće atraktivnih boja u svečanom izdanju ( bez pečenja ) 5) MRKVAČI - bezglutenski muffini bez jaja s puno toplih začina a najvažnije od svega - sami izrađujemo vlastito bezglutensko brašno! 6) ZMAJEVO JAJE - kao što malo tko može odoljeti vladarici zmajeva iz Igre prijestolja tako i ova raw food slastica u šemi zmajskog jaja nikog neće ostaviti ravnodušnim 7) FUNKCIONALNA BEAUTY KAVICA - višenamjenski napitak za sve generacije s kolagenom i fuperfood dodacima 8) KREATIVA: PILIĆI OD VUNICE I ZEČIĆI OD SALVETA - ukrasite vaš stol prigodnim jednostavnim dekoracijama koje ćete sami izraditi
KADA: subota, 13.4. u 17,30 sati POŽELJNA DONACIJSKA VRIJEDNOST: 100 kuna, studenti i umirovljenici 70 kuna, članovi udruge besplatno
Zbog ograničenog broja mjesta OBAVEZNA NAJAVA na mojmedenjak@gmail.com Prilikom prijave članovi udruge imaju prednost |
|
|
|
|
|
|
|
LJUBAV JE U ZRAKU |
Valentinovska radionica ljubavnih slastica
RADIMO:
1) VOLI ME/NE VOLI ME slatke trobojne praline 2) LJUBAVNA PANNA COTTA s preljevom od malina 3) Raw food veganski mousse AFRODIZIAC - bez šećera i mliječnih sastojaka 4) BE MINE VALENTINE torta od sira bez sira , bez orašastih plodova i bez pečenja 5) Bonus iznenađenja Voditelj radionice Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: Subota, 09. veljače u 16,30 sati Trajanje: oko 2 sata Minimalan broj polaznika: 8 Poželjna donacija 100 kuna ( članovi udruge 50 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn )
Prijave molimo do četvrtka 07. veljače na mojmedenjak@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prvi puta u novom prostoru u Gajevoj 15 članovi udruge održat će tematsku radionicu -BOŽIĆ PRED VRATIMA-
RADIMO:
1) CHUTNEY OD LUKA & pečeni camembert s ružmarinom, serviran na podlozi od zelenog lisnatog povrća - ( glam njam by Tanja :) 2) BOŽIĆNA JELKA OD DIZANOG TIJESTA - peciva od pira radi naša Snješka, majstorica za dizana tijesta 3) PALEO MUFFINI - kolačići bez brašna Renčikin su specijalitet 4) FERRERO kuglice by Nina - raw food kolačići bez dodanog šećera 5) BOŽIĆNI PUDING - još jedna jednostavna raw food slastica nezaobilazna u vrijeme Božićnih blagdana ( raw kuharica Jasna :) 6) PRIRODAN PILING ZA LICE ILI RUKE - zajedno s našom Marinom izradite svoj poklon iz domaće kuhinje 7) BONUS IZNENAĐENJA pripremila nam je Tanja
KADA: subota 15.12.
POČETAK: 16,30 sati TRAJANJE: oko 3 sata ili do kad sve ne nestane s tanjura :) Maksimalan broj polaznika: 15
Preporučena donacijska vrijednost: 50 kn ( članovi udruge, učenici/studenti i umirovljenici GRATIS )
Broj mjesta je ograničen stoga molimo obaveznu najavu! Prijave molimo do četvrtka (13.12. ) na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
Uz osnovne ayurvedske zakone koje ćemo naučiti
RADIMO:
1) LASSI - tradicionalni ayurvedski napitak 2) Mješavinu začina GARAM MASALA - vlastitu čaroliju okusa pogodnu za sve vrste jela 3) Brzinski sir PANEER - jednostavna priprema i široke mogućnosti pripreme 4) CHUTNEY od jabuka - mješavina puna okusa, slatko-kiselo-ljuto ( ako volite kineske sweet & sour umake, ovo ćete obožavati ) 5) NAAN ( lepinje ) od kokosovog brašna - brze lepinjice bez glutena, široke primjene 6) KITCHARI - hrana za dušu - ljekovito ayurvedsko jelo koje hrani sve tri doše 7) Začinjeni PANEER - obrok spremljen od sira i začina koje ćemo sami izraditi 8) GHEE KARAMELE - mali slatki prirodni zalogaj 9) SHRIKAND - izuzetno ukusan i vrlo jednostavan desert od cijeđenog jogurta 10) Slatki BONUS
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj potvrde o dva završena šestodnevna tečaja ayurvedskog kuhanja pod pokroviteljstvom centra Art of Living, voditeljica Beata Bognar-Shiflish i Kaushani Desai, autorice knjige recepata SATTVA - The Ayurvedic Cookbook i televizijske serije SATTVA - The Ayurvedic Cook Show
KADA: ponedjeljak, 24.9.2018.
POČETAK: 17,30 sati TRAJANJE: oko 3 sata Minimalan broj polaznika: 6
PREPORUČENA DONACIJSKA VRIJEDNOST: 150 kuna ( 100 kuna članovi, 70 kuna učenici, studenti i umirovljenici )
Prijave molimo do četvrtka 20.9. na mojmedenjak@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dragi Medenjakovci
U vrijeme Špancira potražite nas u Gajevoj 15 ( u dvorištu Ghetaldusa )
Medenjakov asortiman pogledajte OVDJE a za program po danima kliknite na naslov |
|
|
|
|
|
|
|
|
( kliknite na naslov za više fotografija )
Prirodni obroci uz minimum uloženog truda i vremena
1) Mediteranski cous-cous od cvjetače s ayurvedskim začinima ( bez žitarica ) 2) LCHF-keto umak u prahu za salate, špagete i ostala jela ( degustiramo uz špagete od tikvica ) 3) Stromboli - pizza sendvič bez brašna, kvasca i jaja ( i bez cvjetače :) 4) Krumpir salata s jajima - raw food salata ( bez krumpira i jaja :) 5) LCHF krekeri od sjemenki 6) Puding od tapioke s malinama 7) Raw food sladoled na dva načina; voćni i mliječni ( bez mlijeka ) 8) Raw food karamel preljev za sladoled BONUS: Rolice od tapioke
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
POČETAK: 17,30 sati TRAJANJE: oko 3 sata Minimalan broj polaznika: 6
PREPORUČENA DONACIJSKA VRIJEDNOST: 200 kuna ( 150 kuna članovi, 50 kuna učenici, studenti i umirovljenici )
Prijave molimo do četvrtka 21.06. na mojmedenjak@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PROGRAM
ČETVRTAK ( 24.05.2018 ) 18:00 sati: Humanitarno heklanje i štrikanje: CRO hobice i Knitt a square Croatia – NOVA yoga za mozak Voditeljica: Gordana Ivaniš Gošće: Željka Hojsak i Andreja Jagačić (osnivačice humanitarnih grupa CRO hobica i Knitt a square Croatia u Hrvatskoj kao dio globalnih humanitarnih akcija The Octo Projec i Knitt a squar ) i Biljana Prica socijalni radnik Centra za socijalnu skrb Varaždin.
PETAK ( 25.05.2018. ) 10:00 sati – Food Revolution Day u Medenjaku Voditeljice: Dorotea Solomun i Karmen Kokot
17:00 sati – PREDAVANJE O FLORITERAPIJI – upoznajte snagu cvijeća kroz Bachove cvjetne kapi Voditeljica: Jadranka Kos, mag.pharm. i licencirani Bachov praktičar
SUBOTA ( 26.05.2018. ) 09:00 – 12:00 sati - Mali plac u Medenjaku - Degustacijska izložba članova udruge Druženje s članovima; pitajte, saznajte kušajte... saznajte sve što ste željeli zanati
|
|
|
|
|
|
|
|
|
( klikni na fotku )
Izuzetno prikladna radionica za dječju prehranu te učenike i studente stoga postoji mogućnost dogovora u zatvorenim grupama.
Kao što proljećem započinje godina tako i doručkom započinjemo dan. Savladajte tehniku pripreme brzog, jednostavnog i zdravog prirodnog doručka, bez žitarica i bez šećera.
Radimo 4 osnovne kategorije obroka: pahuljice, palačinke, jutarnje kašice i kruh, uz to sav popratni sadržaj; mlijeka, džemove i slatke dodatke.
Sveukupno 13 recepata,
PROGRAM:
1.BILJNA MLIJEKA, prirodna, bez laktoze ( 4 vrste )
- kokos
- badem
- sezam
- BONUS verzija
2. JUTARNJE PAHULJICE ( granola ili musli )
- Jedno od najomiljenijih jela za doručak upravo su jutarnje cerealije koje kad jednom otkrijete kako se jednostavno pripremaju nikad ih više nećete doći u napast kupiti
3. PALEO HRSKAVCI ( bez žitarica, bez glutena i bez šećera )
- HRSKAVCI OD CIMETA – domaća CINIE MINIS verzija omiljenih Kelogsovih pahuljica ali bez šećera
Pogodne za pripremu kvalitetnog jutarnjeg obroka ili brzog deserta.
4. JUTARNJA KAŠA na 2 načina;
- brza i blendana ( raw food kategorija )
- topla i kuhana - brzi obrok za prohladna jutra
- Izvedenica: MRŠAVA čokoladna krema – volimo čokoladno, zar ne? Ovo je doista desert bez grižnje savjesti
5. PALAČINKE bez glutena:
- CHIA PALAČINKA – puna omega3 masnih kiselina i vlkana a punjena bananom, džemom i čokoladom (naravno, sve u zdravoj verziji ) super je doručak slasni doručak s dugotrajnim osjećajem sitosti a punjena šunkom, sirom i zelenim dodacima zamljenjuje tortilju ili neki drugi oblik rolica.
- CHIA DŽEM – bez šećera, bez kuhanja, bez želina…spremljen u par minuta. Napravite svoj svježi džem s novim okusom svakog tjedna. ( Koristimo ga u nekoliko obroka pripremljenih na radionici
- ČOKOLADNI PRELJEV – bez šećera, pogodan za izradu domaće čokolade ili glazure na kolačima i tortama
6. PALEO PECIVA OD SJEMENKI - LCHF peciva, bez brašna, kvasca i jaja, adekvatna zamjena za sve vrste kruha ( iz poznatog Medenjakovog asortimana )
Radionicu vodi Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: Subota 07.04. u 16 sati Ponedjeljak 09.04. u 17 sati
POČETAK: 16 sati TRAJANJE: oko 3 sata Minimalan broj polaznika: 6 ( za grupe 10 )
PREPORUČENA DONACIJSKA VRIJEDNOST: 200 kuna ( 150 kuna članovi, 50 kuna učenici, studenti i umirovljenici )
Prijave molimo do četvrtka 05.04. na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za više fotografija kliknite na sliku )
BUDITE ORIGINALNI, POKLONITE ZDRAVO!
Ovogodišnja blagdanska radionica spoj je sirove hrane ( raw food ) i LCHF prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata prema principima kuhanja Anite Šupe.
Između ostalog, low-carb prehrana najučinkovitija je metoda u borbi protiv candide, a paleo protokol veoma je popularan smjer u prehrani na bazi prirodnih sastojaka, bez brašna i šećera, odnosno rafiniranih ugljikohidrata.
PROGRAM:
1) TOPLA BIJELA ČOKOLADA ( paleo, lchf, keto ) fini topli energetski napitak bez šećera za hladne zimske dane pogodan za kombiniranje sa supernamirnicama 2) BOŽIĆNA GRANOLA ( paleo ) bezglutenski dodatak jutarnjim obrocima, blagdanskog okusa, prikladan za izradu jestivih poklona u vrijeme darivanja. Ne sadrži žitarice ni ugljikohidrate ali sadrži orašaste plodove i malo prirodnog slada 3) RAW FOOD FALAFEL ( paleo, lchf, keto ) Božić je vrijeme okruglica a ove ukusne, slane low carb okruglice napravljene su od sjemenki, bez ugljikohidrata i jednostavne za ponijeti na blagdanska druženja ili atraktivna ponuda na svečanom stolu. 4) RAW FOOD BOŽIĆNA JELKA ( paleo ) malo drugačiji blagdanski kolač. Osim što je izrađen od sasvim prirodnih sastojaka, zanimljivog je oblika bez obzira radili ga u formi jednog velikog ili više malih kolačića. 5) BONUS IZNENAĐENJA paleo style Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: SUBOTA 9.12. OD 9,30-11,30 sati - prijave do četvrtka PONEDJELJAK, 11.12. od 18-20 sati - prijave do petka minimalan broj polaznika je 6 po terminu
PREPORUČENA DONACIJSKA VRIJEDNOST 130 kn, članovi udruge 100 kn, studenti i umirovljenici 80 kn
Prijave na mojmedenjak@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
( kliknite na naslov za više fotografija )
Nema ništa prikladnije od toga da na proslavu nekog događaja ponesete sa sobom paket jestivih delicija. Ovaj sadrži tri jednostavne vrste jela od kojih svaka za sebe odlično funkcionira, međusobno se podržavaju a zajedno mogu nahraniti mnogo gladnih usta :)
NAPOMENA: Radionica sadrži mliječne proizvode!
PALEO PAŠTETA OD PILEĆIH JETRECA - Izdašan mesni namaz koji neće ostaviti ravnodušnim ni najveće gurmane. Glazirana džemom od brusnice izvrstan je jestivi poklon za sve prigode, od onih svečanih pa sve do svakodnevnih ili party druženja
KUKURUZNI KRUH S KEFIROM - iako kukuruz ne pripada u paleo kategoriju, ovaj jednostavan kruh bez kvasca, glutena i dugotrajnog miješanja veoma je tražen, brzo gotov i odlično se slaže kako sa slatkim tako i sa slanim dodacima.
BRZA PALEO PECIVA - bez glutena i bez kvasca, izrađena od prirodnih sastojaka, sadrže jaja a dobra strana ovih peciva je što mijenjajući dodatke mijenjamo okuse pa od jednog recepta dobijemo nekoliko raznih okusa uključujući slatka jutarnja peciva. Još su zanimljivija ukoliko ih pripremite u nekom od kalupa.
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Kada: PONEDJELJAK, 04.12.2017. Vrijeme: 18-19,30 sati Minimalan broj polaznika: 6
Preporučena donacija za udrugu: 100 kn, članovi udruge 80 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn
Prijave molimo do petka 01.12. na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
( VIŠE )
Od ovog utorka ( 7.11. ) započinjemo serijal -heklanja i štrikanja- koje će se naredna četiri utorka održavati od 18-20 sati.
Svi koji nikako ne uspijevaju završiti svoj već započeti štrikani ili heklani rad, mogu ga donijeti i zajedničkim ćemo ga snagama završiti.
Dok neki završavaju svoje radove, drugi rade svoje prve očice pletačim iglama ili pak prstima, ovisno o izboru. Radimo RUKAVICE BEZ PRSTIJU! Ovo mogu raditi i djeca pa ih slobodno povedite.
To je ujedno i nastavak na prošlogodišnju radionicu štrikanja rukama i prstima tako da vi koji ste ih pohađali već to znate.
Ponesite samo vunu sa kojom ćete raditi. Za rukavice je potrebno jedno veće klupko koje možete napraviti paranjem neke stare veste koju više ne nosite a ukoliko niste sigurni kako se to radi i to ćemo na ovim radionicama naučiti :)
Pripremite se i dođite !!! Sadržaja neće nedostajati.
TERMINI ODRŽAVANJA: utorak 7., 14., 21. i 28. studeni VRIJEME: 18-20 sati Donacija poželjna u iznosu od 30 kn.
Prijave molimo na mojmedenjak@gmail.com Za sva pitanja i pojašnjenja obratiti se našoj Gordani na mail givanis@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
( kliknite na fotografiju za više informacija o prednostima ove drevne tehnike pisanja )
12 satni tečaj lijepog pisanja održat će se u studenom kroz tri termina:
PONEDJELJKOM 06.11. / 13.11. / 20.11. 2017. od 17 do 20 sati
Stil pisanja: kombinirano, pogledajte OVDJE
Tečaj vodi Natalija Resnik Gavez, majstorica lijepog pisanja iz Ptuja Sav njen rad pogledajte OVDJE
KOTIZACIJA - 70 € u kunskoj protuvrijednosti na bazi minimalno 7 polaznika
U cijenu tečaja uključeno je:
- Metalno kaligrafsko pero i tuš
- Svo potrebno gradivo i šablone
- Poklon – kaligrafski ispis imena svakog polaznika
Prijave se primaju do četvrtka ( 02.11.2017. )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PROVJERAVAMO ZAJEDNO TEORIJU O UČINCIMA LCHF-KETO PREHRANE kroz grupnu zabavu kuhanja! Pridružite se i vi!
ZAŠTO BAŠ LCHF-KETO? kliknite na fotografiju i pročitajte prvu rečenicu na drugoj strani
OSNOVNA IDEJA PROGRAMA
-Kolektivno food istraživanje: LCHF-KETO za mene da ili ne? -osluškivanje pogodnosti takve prehrane na vlastitom tijelu -rješavanje loših prehrambenih navika ( skidanje s brašna i šećera, kilogrami se podrazumijevaju :)
ŠTO UKLJUČUJE PROGRAM:
- Početno i završno mjerenje i vaganje Body analizatorom
( % mišića, vode, kostiju i bazalni metabolizam )
- PDF kuharicu sa preko 50 LCHF- KETO bezmesnih recepata niskog glikemijskog indeksa i smanjenog udjela ugljikohidrata; obuhvaćaju kruh, recepte za doručak i ručak/ večeru, ideje za međuobroke te grickalice i deserte pogodne za međusobno kombiniranje i pripremu kvalitetnih obroka bez brojanja kalorija
- Cijelopopodnevnu radionicu s više od 20 recepata te edukacijom o sastojcima i njihovoj primjeni u novom načinu prehrane ( primjereno za početnike )
- Izbor aktivnosti po promotivnim cijenama ( VIDI NIŽE )
- Grupnu podršku i podjelu zajedničkog iskustva u promjeni prehrane
- Završno druženje na koje svaki sudionik programa donosi 1 vlastiti novi recept iz programa
- Završnu PDF kuharicu s receptima polaznika prikupljenim na završnom druženju
- Sva ona zdravstvena poboljšanja za koja tvrde da su popratna pojava a koja želimo izazvati na dvoboj; poboljšana krvna slika, metabolički sindrom, prestanak ovisnosti o ugljikohidratima i smanjenje opasnih masnoća oko unutarnjih organa ( tzv. viscelarna masnoća )
- Pozitivne promjene; zadovoljstvo sobom i stanjem svog tijela
( onaj dobar osjećaj! :)
DODATNE POGODNOSTI:
- 50% POPUSTA na jogu po izboru: joga za disanje, za mršavljenje, za leđa, joga dance i druge, voditelj: Predrag Daraboš, joga majstor, voditelj studija SHAKTI
- 50% popusta na program Nordijskog hodanja za početnike ( 4 dana po 2 školska sata )
- Vježbanje uz popust u programu SPA centra Lavandula
- popust na terapiju BACHOVIM KAPIMA
- popust na komplet radionica LOUISE HAY
UPISI, MJERENJE I SVI DETALJI O PROGRAMU u četvrtak 19.10. u 18 sati u sklopu programa Medenjakovih dana otvorenih vrata
POČINJEMO u nedjelju 22.10. radionicom u 15 pa do cca 20 sati Voditelj radionice Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
MAKSIMALAN broj polaznika po terminu je 15 Prijavljeno: 14
PREPORUČENA DONACIJSKA VRIJEDNOST : -250 kn članovi -300 kn ostali ( napomena: 50 kn od vrijednosti bilježi se kao članarina koja vrijedi do kraja godine i uključuje popuste na sve kulinarske radionice koje se održavaju u tom terminu )
Prijave na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
Naša članica Vedrana Duić Loparić, certificirani Heal Your Life trener i coach pokreće u Medenjaku serijal radionica na temu 'Emocija i zdravlje' te 'Pričaj novu priču'
'Predavanja su namijenjena svima koji osjećaju da je došlo vrijeme za promjenu, iskorak iz rutine i sagledavanje situacije iz druge perspektive. Učit ćemo o sebi i drugima, koristiti razne tehnike i alate te zajedno rasti i koračati putem osobnog razvoja.' ( Vedrana D.L.)
RASPORED RADIONICA KLIKNITE NA FOTOGRAFIJU
Termin radionice: od 18-19,30
Donacijska vrijednost pojedine radionice: 60 kn
Prijave na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za plakat kliknite na fotografiju )
PONEDJELJAK, 16.10. Saznajte, kušajte, pitajte... Neformalno druženje uz čaj i degustaciju Medenjakovih delicija. O BOWEN terapiji pritiskom koja spada u kategoriju komplementarne medicine priča naša članica Jadranka Kos, certificirani bowen terapeut
UTORAK, 17.10. Radionice LOUISE HAY u Medenjaku – predstavljanje serijala od 8 radionica Voditeljica: Vedrana Duić Loparić, certificirani 'Heal Your Life' trener i coach
SRIJEDA, 18.10. KALIGRAFIJA - Demonstracija tehnike lijepog pisanja uz serijal radionica koji slijedi u studenom Voditeljica: Natalija Resnik Gavez, majstorica kaligrafije iz Ptuja
ČETVRTAK, 19.10. LCHF-KETO IZAZOV u Medenjaku – prehrana s niskim stanjem ugljikohidrata, predstavljanje programa Voditeljica: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane i voditelj paleo radionica u Medenjaku
PETAK, 20.10. Demonstracija KitchenAid aparata ( mikser i blender ) uz mini kulinarsku radionicu Demonstratorica: Nataša Makar, prodajni manager tvrtke 'DUISBERG', regionalnog distributera za Hrvatsku i SIoveniju
SUBOTA, 21.10. Medenjakov mali plac od 9-12 sati
Detalje o pojedinom događanju šaljemo u našem informatoru za kojeg se možete ubilježiti na adresi mojmedenjak@gmail.com ili preko web kontakta
Sva događanja su besplatna! SVI STE POZVANI |
|
|
|
|
|
|
|
|
Radionica je u cjelosti LCHF, PALEO, BEZ GLUTENA,
Što sve od svestrane bundevice možemo učiniti pogledajte i kušajte u 2. djelu jesenskog serijala o bundevama
RADIMO:
1. BRZA I JEDNOSTAVNA JUHICA OD BUNDEVE - od svega par sastojaka najbrži je i najukusniji način za jednostavan topli obrok 2. BUNDEVA ŠPAGETI PIZZA - specifična sorta bundeve čija unutrašnjost izgleda poput špageta i ukusna su zamjena tradicionalnoj tjestenini. Radimo špagete s pizza sastojcima. 3. PALEO LCHF PODLOGA ZA PITU u 2. varijante - s jajem i bez jaja, pogodna za slane i slatke nadjeve bez klasičnog brašna ( napomena: sadrži maslac ) 4. KREMICA BUNDEVICA - čokoladni mousse od avokada s bundevom, fina kremica prikladna kao nadjev za pite ili samostalni desert s PUMPKIN PIE začinom 5. SEZAMOVE PLOČICE S BUNDEVOM - ekspresna slastica bez pečenja sa sezamovim sjemenkama u varijanti brzog slatkog zalogaja ( RAW FOOD ) 6. BONUS IZNENAĐENJA - jaaaako fino iznenađenje vjerujte :) - i još jedan zgodan poklon za nadolazeće blagdane
Svi su recepti kao i ranije od prirodnih sastojaka, bez brašna i šećera Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: Ponedjeljak, 09.10. 2017. VRIJEME: 17,30-19,30 sati
Donacijska vrijednost radionice: 100 kn Članovi, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn
Prijave molimo najkasnije do petka na mojmedenjak@gmail.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
RUJAN
-paleo radionica, bez laktoze, bez rafiniranog šećera, bez glutena-
Bundeva je neokrunjena kraljica jeseni. Dođite i probajte što sve s JEDNOM jedinom bundevom možete napraviti
Na ovoj početnoj radionici IZRAĐUJEMO:
- PUMPKIN PIE mješavinu začina - ugodna i mirisna mješavina zagrijavajućih začina koju koristimo u svim jesenskim receptima od juha i napitaka do kolača
- PUMPKIN SPICE SIRUP - s kurkumom i toplim začinima, za aromatiziranje kave, mlijeka ili kolača, izvrstan poklon u vrijeme darivanja
- ENERGIZIRAJUĆA TOPLA ČOKOLADA S BUNDEVOM, kremasta i ukusna
- PUMPKIN PIE PUDING - s bundevom i chia sjemenkama, jednostavan brzi desert ili ukusan doručak
- NAMAZ OD BUNDEVE - s dodatkom GHEE maslaca odlično se slaže sa platom tvrdih sireva ili palačinkama
- SLATKI SOČNI KRUH OD BUNDEVE - s kokosovim brašnom, bez šećera, laktoze i glutena ovaj jednostavan kolač zdrava je i brza poslastica koju bez grižnje savjesti možete pojesti i za doručak ( sadrži jaja )
Voditelj radionice Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: Ponedjeljak, 25.9.2017. VRIJEME: 17,30-19,30 sati
Prijave molimo do petka na mojmedenjak@gmail.com
Donacijska vrijednost radionice: 100 kn Članovi, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn |
|
|
|
|
|
|
|
|
srpanj, 2017.
Bez mlijeka i šećera ovaj je sladoled kvalitetna ljetna poslastica koju svakog trenutka možete svježu pripremiti i odmah iznijeti na stol. Bez aparata za sladoled, bez kuhanja i čekanja da se smrzne, u potpunosti je prirodna, jednostavna i zdrava zamjena kupovnim sladoledima iz supermarketa.
Radimo PET BOJA = PET OKUSA + DVA PRELJEVA I JEDAN BONUS ( sve jedno bolje od drugog :)
-ELECTRIC PINK - cikla
-COOLERICA - dinja
-SWEET COMBO - malina
-ČOKOLADNI AVOKADO - s nekoliko dodatnih okusa
-CARAMELINO - karamelizirana banana sa slasnim preljevom
-2 PRIRODNA PRELJEVA
+BONUS IZNENAĐENJA
Voditelj: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Održano: 13.07.2015. NOVI TERMIN: 24. SRPANJ 2017. u 19 sati
Minimalan broj polaznika: 6
Tarajanje: 90 minuta
Preporučena donacija za udrugu: 100 kuna
Članovi udruge 80 Kn, učenici/studenti/umirovljenici 60 kn
Prijave do petka na mojmedenjak@gmail.com ili preko naše facebook stranice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-za više fotografija kliknite na naslov-
( Radionica za potpune početnike )
Da dehidrator ne služi samo za dehidriranje voća i povrća uvjerit ćete se na radionici koja objedinjuje sve kategorije slanih i slatkih obroka pogodnih za one koji nisu baš vični dehidratorskim vještinama.
Dehidrirana hrana zbog niske temperature termičke obrade spada u kategoriju sirove hrane ( raw food ), sušenjem se čuvaju hranjivi sastojci stoga je ova hrana izuzetno pogodna za sve koji žele promijeniti prehranu, opskrbiti svoje tijelo enzimima, iskušati nešto novo i uz to naučiti kako spremiti praktičan obrok pogodan za transport i svakodnevnu prehranu u nadolazećim vrućim ljetnim danima
Ova se radionica održava jednom godišnje stoga ne propustite priliku da naučite nešto o ovom korisnom aparatu
RADIMO:
1) BAZNE KREKERE - izrađeni od sjemenki, neutralnog okusa ovi su krekeri jednostavni za primjenu i pogodni za kombiniranje s raznim slanim ili slatkim prilozima, ujedno i adekvatna zamjena za kruh 2) KREKERI S PULPOM OD POVRĆA - zašto bacati taj najdragocjeniji dio biljke koji ostane nakon cijeđenja soka kad možemo napraviti ukusan i hranjiv dodatak jelima s dodatkom CHIA sjemenki 3) JUTARNJA GRANOLA S MRKVICOM - neobično ukusna jutarnja granola koju zovemo još i musli sastavljena je od sjemenki, pulpe od povrća i orašastih plodova 4) VOĆNE ROLICE - za ljubitelje slatkog ovi smotuljci od dehidriranog soka veoma su praktičan, a najvažnije od svega prirodan slatki zalogaj 5) ENERGETSKE PLOČICE - Čokolada za doručak? Zašto ne! Ove zdrave pločice od kvalitetnih sastojaka s goji bobicama i preljevom od sirove čokolade hranjiv je i zdrav doručak a uspješno zamjenjuju i klasične kekse s čokoladom za krizne trenutke ;) 6) ČIPS OD KELJA IZ PEĆNICE- zdrava hrskava zamjena za klasičan čips - izrađuje naša heklerica Gogica i to u pećnici ( uključena kompletna edukacija o načinu pripreme ) 7) RAW FOOD PARMEZAN - daaa daaaa...i toga ima na policama našeg dehidratora, a kad probate iznenadit ćete se kako je ukusan u krem juhama BONUS IZNENAĐENJA - spremite se na okusnu mješavinu kakvu još nikad niste probali, doista posebno i doista fino ;)
DODACI koje radimo: -DIP za umakanje krekera, višestruko primjenjiv, saznajte kako -NADJEV za tacose, na više načina -ČOKOLADNI PRELJEV svestran u primjeni kod svih vrsta slastica -KREM JUHA od povrća, brza, zdrava i jednostavna sve to iz kategorije sirove hrane
KADA: ponedjeljak 26.06. VRIJEME: od 18 do 20 sati ( uključujući degustaciju :) Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane i Gordana Ivaniš, majstorica pletenja i voditelj kreativnih radionica u Medenjaku
Donacijska vrijednost radionice: 120 kn Članovi 100 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn
Minimalan broj prijava: 5
SVAKI POLAZNIK RADIONICE OSTVARUJE PRAVO NA 10% GOTOVINSKOG POPUSTA NA KUPOVINU VER-VITA DEHIDRATORA |
|
|
|
|
|
|
|
|
Iznimno: Radionica tradicionalnih recepata :)
Za sve koji nisu nikad savladali vještinu dizanja i motanja tijesta ili koji žele unaprijediti svoje kulinarske sposobnosti ovoga puta iskačemo iz kolosjeka Medenjakovih radionica i pečemo tradicionalna peciva od dizanog tijesta. Izrađuje ih naša majstorica SNJEŽANA PISKAČ
Koristimo brašno PIRA -staru sortu pšenice s većim udjelom proteina i manje glutena pa nas raduje što je ova omiljena hrana ipak našla način da sačuva kvalitetu naše tradicije koju ovog puta dijelimo sa vama.
IZRAĐUJEMO:
1) KLIPIĆE I RUŽICE od pirovog brašna - sa slatkim i slanim nadjevima Mijesimo, valjamo, frčemo, punimo... Učimo sve vještine koje treba savladati za izradu ovih fantastičnih i svima omiljenih varijanti od dizanog tijesta
2) POGAČICE OD BUČINIH SJEMENKI, odlične, slane, prikladne za izradu malih zalogajčeka koji se samostalno jedu ili serviraju s namazima
3) TAPENADA - poznati namaz od crnih maslina, pun sunca i ljetnih aroma, savršeno se stapa s krostinima i hrskavim prepečenscom a mi ćemo njome nadjenuti ružice i ovog je puta izraditi na malo drugačiji način
4) FERRERO namaz - domaći slatki namaz za šmekere. Poznati okus lješnjaka svima nama tako drag izrađujemo u zdravijoj verziji, bez šećera i njime odmah punimo ružice, da vidimo kakava će to ispasti divotica 6) BONUS IZNENAĐENJA - uvijek ugodan, zar ne?
KADA: ponedjeljak 15.05. VRIJEME: od 18 do 20 sati a možda i malo duže :) Voditelji radionice: Snježana Piskač i Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
Donacijska vrijednost radionice: 130 kn Članovi 100 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za fotografije sa akcije kliknite na naslov )
Cjelokupnu ideju akcije pročitajte OVDJE
Nakon veoma dobrog odaziva za spas našeg planeta od plastičnih vrećica u Medenjaku kreće akcija recikliranja priklupljenih vrećica
Pridružite se i Vi! Naučiti kako napraviti korisne predmete i pridružite se akciji.
Kada: SUBOTA, 06.05.2017. Vrijeme: 10-12 sati
Radionica je besplatna, sve dobrovoljne donacije iskoristit će se za izradu novih platnenih vrećica!
DONIRAJTE I VI |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za fotografije radova kliknite na naslov )
Razveselite vaše najmilije novim okusima i zdravim slasticama bez šećera i glutena
RADIMO:
1) PALEO KRUH OD SJEMENKI - bez brašna, kvasca i jaja ovo bi se moglo reći da je više u rangu delicija nego samog kruha, no upravo zato ga volimo :)
2) BRZI HRSKAVI KEKSIĆI BEZ GLUTENA - u času umijesite, u 5 minuta ispecite, okus birajte prema želji a oblik prema prigodi
3) BEZGLUTENSKA MJEŠAVINA ZA KOLAČE - mješavina brašna za izradu kolača od mrkvice i svih ostalih kolača koje odlučite napraviti bez glutena
4) MINI KOLAČEKI OD MRKVICE - još jedan pečeni bezglutenski kolač, ovog puta nešto izdašniji i bogatiji napravljen od gornjih sastojaka. Jednostavan za pripremu, ukusan i potpuno prigodan. Bez jaja. Koristimo kokosov šećer niskog GI.
5) 'CHEESECAKE' OD MRKVICE - Medenjakova tradicionalna Uskršnja raw food poslastica od prirodnih sastojaka, bez brašna, šećera, jaja i sira, pogodna za serviranje u mnogo oblika tokom
6) BONUS IZNENAĐENJA - vjerujte, dopast će vam se :)
KADA: JUTARNJI TERMIN: Subota 08.4. od 9,30 do 11,30 sati POSLIJEPODNEVNI TERMIN: Ponedjeljak od 18 do 20 sati Minimalan broj polaznika po terminu je 6
Donacijska vrijednost radionice: 130 kn Članovi 100 kn, učenici/studenti i umirovljenici 70 kn |
|
|
|
|
|
|
|
|
( za fotografije radova kliknite na naslov )
Bez laktoze i glutena - BAZNA RADIONICA PROMJENE PREHRANE Radionica za potpune početnike prikladna za sve generacije
Radionica je testirana od strane nekoliko osoba različitih generacija koje nisu imale nikakvih predznanja o namirnicama niti načinu pripreme. Jednoglasno je ocijenjena s opisom - ODLIČAN Nekoliko komentara: 'najbolja do sad!'- studentica s pomanjkanjem vremena, polazila nekoliko ranijih radionica u Medenjaku 'To je tak jednostavno? Pa ja nisam imala pojma' - umirovljenica bez ikakvih saznanja 'Izvrsno! Izvrsno!' - zaposlena žena srednje životne dobi, sklona klasičnoj prehrani
U skladu sa niskom FODMAP prehranom
Proljeće je pravo vrijeme da unesete promjene u svoj organizam. Sunce nas zove da skinemo kapute a mi smo sami sebi teški, tromi i bezvoljni... Bez obzira da li to iz nekog razloga moramo ili jednostavno želimo, prehrana bez brašna, šećera, laktoze i glutena, našem organizmu donosi mnogo pozitivnih promjena.
Svi su recepti izuzetno jednostavni i nezahtjevni, od lako dostupnih sastojaka a za svakog od njih nije potrebno utrošiti više od par minuta
Radimo: BAZNO BILJNO MLIJEKO na nekoliko načina: ako mislite da bez mlijeka ujedno ostajete i bez kalcija, varate se....mlijeko koje radimo od prirodnog je izvora kalcija. PREKONOĆNI PUDING s varijacijama: ready-to-go doručak s voćem i CHIA sjemenkama, pun je vlakana korisnih za probavu koja podržavaju sitost a pripremljen večer ranije ujutro je gotov za ponijeti na posao ili u školu...potrebno je samo otvoriti vrata od hladnjaka PRIRODNI DŽEM BEZ ŠEĆERA - džem od sezonskog voća sa CHIA sjemenkama bogatih Omega-3 pa zašto kupovati kad ga možemo sami kod kuće izraditi kad god nam zatreba POGAČA OD SLANUTKA: slana, slatka....kakvu god želite Bezglutenska zamjena za sve vrste kruha, izdašna i nezahtjevna, od samo dva sastojka, bez kvasca, idealna je za večeru ili party druženja TURBO KREM JUHA-zašto komplicirati oko tako jednostavnog obroka koji sa prikladnim dodacima postaje ukusan obrok u bilo koje doba dana BRZA PECIVA bez glutena, bez dugotrajnog miješanja, bez dizanja, bez kvasca, napravljena od jaja i sastojaka koji nam ostanu od izrade mlijeka ova su peciva pogodna za sve koji imaju potrebu za kruhom i manjak vremena DOMAĆA ČOKOLADA - kreirajte sami svoju poslaticu od zdravih i kontroliranih sastojaka bez rafiniranog šećera BONUS IZNENAĐENJA: recept iz raw food kategorije u kojem će cijela obitelj uživati uz doručak ili kao samostalan mali slatki zdravi snack :)
Voditelj radionice: Jasna Sačić, nositelj certifikata sirove hrane
KADA: JUTARNJI TERMIN: subota 18.03. u 9,30 sati POSLIJEPODNEVNI TERMIN: ponedjeljak 20.03. u 17 sati Trajanje: otprilike 2 sata
Preporučena donacija 100 kuna Članovi 70, učenici, studenti i umirovljenici 50 kn
|
|
|
|
|
| |
|
|
|
|
 |
|