Medenjak Home
Home      Linkovi      Newsletter      Kontakt     
Kuhajmo zajedno u Medenjaku
 
 
 
 
Aktualno      Ideja      Prostor      RADIONICE      Asortiman      Galerija      Blog      Dobro je znati     O udruzi     
 
 
POD POKROVITELJSTVOM GRADA VARAŽDINA

BIRAM ZDRAVO 2019. 
voditeljica Dorotea Solomun

Edukacija o ekologiji nam daje znanja o svijetu oko nas kako bi svijet u konačnici napravili boljim. Čovječanstvo živi u krajnjem stanju neodrživosti, gdje su glavni uzroci problema energetika, resursi i zagađenje/otpad. Većina otpada može biti korisna sirovina i može se ponovno upotrijebiti. Otpad je nešto što bacamo i mičemo izvan svog vidokruga, no otpad tako ne nestaje, on i dalje postoji. Jedan od razloga nesavjesnog postupanja s otpadom, uz manjak sredstava ili nezainteresiranost, je upravo manjak edukacije. U Hrvatskoj je dosta niska svijest o načinima postupanja s otpadom. Edukacija o pravilnom gospodarenju otpadom je nužna već u ranom djetinjstvu.

Program Biram zdravo ove je godine proveden kroz aktivnosti o ekologiji. Djeca su učila o ponašanju prilikom kupovine  i pripreme namirnica u skladu s održivim razvojem i ekologijom i nakon toga kroz igru sudjelovala u aktivnostima pripreme namirnica bez stvaranja smeća. Sudjelovali u predstavljanju računalne igrice za sortiranje otpada i kroz zabavu i natjecanje naučili kako pravilno sortirati otpad.

Provedeno je 9 radionice od kojih su na 8 sudjelovali učenici prvih razreda 2.OŠ Varaždin i 1 radionica s djecom dječjeg vrtića Panda iz Varaždina. Radionice su provedene 1. listopada i 20.prosinca 2019.

Program aktivnosti sufinanciran je od strane Grada Varaždina kroz prijavu na poziv: Prijava projekta i programa udruga i ostalih neprofitnih organizacija – područje mladih.

BIRAM DOMAĆE 2019. ( izvadak iz objave za medije )
voditeljica Jasna Sačić

-Udruga Medenjak ovog je mjeseca održala dvije edukativne radionice prirodne hrane namijenjene djelatnicima školskih i predškolskih ustanova.

Radionice pod nazivom : Raw food slastice i slatki doručak te Domaći kruh, peciva i namazi sadržavale su dvadesetak recepata bez rafiniranih ugljikohidrata, naglasile važnost domaćeg  blagovanja te ukazale na mogućnosti kreiranja jednostavnih obroka od svega nekolika punovrijednih sastojaka.

Sastavni dio radionica bila je i kratka edukacija o štetnost sastojaka u prehrani 21. stoljeća kojom se željelo skrenuti pažnju na skrivene šećere i minimalnu hranjivu vrijednost lako dostupnih gotovih obroka, naročito štetnih ako se njima hrane mladi i djeca, a koji se smatraju jednim od glavnih uzroka pretilosti i bolesti novijeg doba.

Radionice su financirane projektom Biram domaće podržanim od strane Grada Varaždina.-

 

 

 

 

RADIONICA ZDRAVE HRANE ZA DJELATNIKE ŠKOLSKIH USTANOVA
RADIONICA ZDRAVE HRANE ZA DJELATNIKE ŠKOLSKIH USTANOVA
RADIONICA ZDRAVE HRANE ZA DJELATNIKE ŠKOLSKIH USTANOVA
RADIONICA ZDRAVE HRANE ZA DJELATNIKE ŠKOLSKIH USTANOVA
RADIONICE ZA DJECU NA TEMU EKOLOGIJE
RADIONICE ZA DJECU NA TEMU EKOLOGIJE
RADIONICE ZA DJECU NA TEMU EKOLOGIJE
RADIONICE ZA DJECU NA TEMU EKOLOGIJE

 
Gingerman  
  Impressum     Linkovi     Kontakt     Copyrights by Medenjak 2013. All rights reserved.